سال گذشته میلادی (۲۰۲۲) سال به نسبت پرکار و فعالی برای آثار ابرقهرمانی بود. تعداد نسبتن زیادی فیلم و سریال ابرقهرمانی منتشر شد که بعضی از اونها مورد پسند طرفداران واقع شد و بعضی نشد. در اینجا من چندتا از بهترین سریال هایی که در سال ۲۰۲۲ منتشر شد رو براساس سلیقه تیم کامیکان رده بندی میکنم و دلیل انتخابشون رو هم براتون بیان میکنم.
۶. دووم پاترول

گروه دووم پاترول یکی از عجیب ترین و جالب ترین گروه های ابرقهرمانی تمام دنیای کمیک بوک به حساب میاد. و سریالش هم موفق شد که نسخه خوب و وفاداری از این گروه رو به نمایش بزاره و نظر طرفدارهای این ژانر رو هم به خودش جلب کنه. این گروه از تعدادی ابرقهرمان تشکیل شده که قدرت هاشون رو در پی حوادث مختلفی به دست آورده اند و هرکدام علاوه برظاهر، ویژگی های متفاوت و جالبی دارند. در سال ۲۰۲۲ فصل چهارم این سریال منتشر شده که نه تنها نسبت به فصل های قبل افت نکرده ، بلکه بهبود هم پیدا کرده و نقدها و واکنش مثبت چه از طرف منتقدین و چه از طرف طرفداران دریافت کرده. ترکیب دقیق و با ظرافت این سریال از کمدی سیاه، تراژدی و داستان های جذاب و نویسندگی نسبتن خوب و دقیق، این سریال رو تبدیل به یک اثر موفق در بین آثار اقتباس شده از کمیک بوک تبدیل کرده.
۵. مون نایت

سال ۲۰۲۲ سال پرکاری برای دیزنی پلاس بود و تعداد زیادی از سریال های دنیای سینمایی مارول از این پلتفرم منتشر شد. یکی از این سریال ها مون نایت یا همان شوالیه ماه بود که به عقیده من بهترین سریال سال ۲۰۲۲ مارول بود. مون نایت یکی از شخصیت های جالب توجه و جذاب دنیای مارول بود که طرفدارهای زیادی منتظر دیدنش در دنیای سینمایی مارول بودند و توقع داشتند با توچه به پیشینه دنیای کمیک بوک خودش، جنبه متفاوت و تاریکی از دنیای سینمایی مارول رو به نمایش بزاره. کاری که میشه گفت این سریال به خوبی انجامش داد. مون نایت یکی از دارک ترین و خشن ترین قهرمان های مارول به حساب میاد، و یکی از دلایل محبوبیت نسبتن زیاد سریال هم همین دارک بودن و متفاوت بودنش نسبت به بقیه دنیای سینمایی مارول بود. گرچه بخاطر سیاست PG-13 (مناسب تماشا برای افراد بالای ۱۳ سال) دیزنی سریال و مون نایت تمام پتانسیل خشم و ترسش رو به دست نیاورد، اما هنوز هم یکی از آثار متفاوت و جذاب برای تماشای دنیای سینمایی مارول به حساب میاد.
۴. هارلی کویین

هارلی کویین همیشه یک شخصیت زیر سایه جوکر به حساب میومده و خیلی جدی گرفته نمیشد. اما اصلی ترین کاری که این سریال انجام داد و خیلی خوب هم این کار را انجام داد، خارج کردن هارلی کویین از زیر سایه جوکر و اثبات کردنش به عنوان یک شخصیت مستقل و جذاب بود. این سریال به اندازهای محبوب بود که زمانی که زمزمه های کنسل شدنش بعد از فصل دوم به گوش میرسید، طرفداران برای ادامه سریال کمپین راه اندازی کردند. در نهایت فصل سوم سریال هم در سال ۲۰۲۲ منتشر شد، و بیشتر به رابطه بین هارلی کویین و پویزن آویوی میپرداخت.
نزارین که انیمیشن بود این سریال گولتون بزنه. سریال پر از خشونت، اکشن و خون ریزیه و با کمدی فکر شده و به دور از لودگیای که داره، حسابی میتونه برای چندساعت سرگرمتون بکنه و حتی شاید دیدتون رو نسبت به انیمیشن های سریالی عوض بکنه. یکی از نکات جالب این انیمیشن سریالی که کمتر قبلن دیدیم، محوریت شخصیت های اصلی داستان با شرورها و ضدقهرمان هاست.
۳. سندمن

اقتباس خوب از یکی از بهترین کمیک بوک های تاریخ کار خیلی سختیه. ولی نتفلیکس و تیم سازنده که خود نیل گیمن هم درش حضور داشته، تقریبن موفق به انجام این کار شدند. این سریال که بر روی مورفیوس بعد از دزدیده شدن تمرکز داره، ویژگی های خوب زیادی داره. خوش ساخته، انتخاب تیم بازیگری خوبی داره، پیام ها و موضوعات مهمی رو بیان میکنه و شروع بی نظیری هم داره. اما ویژگی هایی هم داراست که به مذاق بعضی از طرفداران دیسی و سندمن خوش نیامده. علارغم انتخاب خوب تیم بازیگری، بعضی از بازیگرها انتخاب های خوبی نبودند، داستان بعد از چند قسمت افت شدیدی میکنه، اقتباس بعضی شخصیت ها و تغییراتی که در آنها داده شده خیلی موفق نبوده و…
اما باز هم در کنار همه اینها، این سریال بدون شک یکی از بهترین آثار نتفلیکس در سال ۲۰۲۲ و همینطور آثار کمیک بوکیه. یکی از مهم ترین ویژگی های این سریال متفاوت بودنشه. اکثر افراد زمانی که بهشون درباره اقتباس کمیک بوکی گفته میشه به فکر ابرقهرمان ها و شرورهای سنتی و کلیشه ای میافتند. اما این سریال اقتباسی متفاوت از کمیک بوکی متفاوت بود که داستان و همینطور دنیایی متفاوت داشت و علارغم کاستی هایی که داشت، اما سخته که اون رو سریالی موفق قلمداد نکنیم.
۲. پیس میکر

تبدیل کردن سریال اختصاصی یک شخصیت درجه چندم، که نه در سینما و نه در کمیک شخصیت مطرح و پرطرفداری نبوده، به یک سریال موفق کار خیلی سختیه. اما جیمزگان میدونه چیکار میکنه و این رو ثابت کرده. سریال پیس میکر همونطور که از اسمش معلومه روی شخصیت پیس میکر یا همون کریستوفر اسمیت تمرکز داره و بعد از اتفاقات فیلم The Suicide squad قرار میگیره. این سریال یکی از چهارچوب شکنانه ترین آثار اقتباسی چندسال اخیر بوده. جیمزگان با دیدی متفاوت سریالی متفاوت با داستانی خاص و پیچیدگی جالب به وجود آورده بود، که برای موفقیتش روی شخصیت های مطرح، بازیگرهای معروف و یا هایپ های داستانی حساب نکرده بود و روی پای خودش ایستاده بود. یکی از دلایل موفقیت سریال فان بودن و کمدی داستان بود که به خوبی کنترل شده بود و تقریبن هیچ جا از حد خارج نشد. جان سینا هم به خوبی در نقش پیس میکر هماهنگ شده بود و همراه با داستان، به خوبی احساسات، عواطف و مشکلات کریستوفر اسمیت رو به نمایش گذاشت.
۱. The Boys

پسران یکی از اولین سریال هایی بود که از منطق مطلق سیاه-سفید سریال های ابرقهرمانی خارج شد. در پسران قهرمان هایی رو داریم که فاسد هستند، و همینطور پارتیزان هایی هم داریم که هیچ چیزشون شبیه به قهرمان ها نیست، اما کاری رو انجام میدهند که قهرمان ها باید انجام بدهند. شاید براتون عجیب باشه، اما سریال فوق العاده واقع گرایانست. داستان سریال چیزی رو روایت میکنه که احتمالا اگر ابرانسان ها واقعی بودند، اتفاق میافتاد. سریال از طرف آمازون پرایم بودجه و امکانات خوبی دریافت کرده و میکنه، و این امکانات رو هم درست استفاده و خرج میکنه. و در نتیجه سریالی خوش ساخت و فکر شده رو میبینیم. یکی از نکات مثبت این سریال این موضوعه که دقیقن زمانی که مخاطب فکر میکنه دیگه داستان به انتها رسیده و چیزی برای ادامه نیست، بلافاصله نویسنده ها کارت جدیدی رو میکنند و حساب شده هم این کار رو انجام میدن.
شما کدوم یکی از این سریال هارو بیشتر دوست داشتید؟
بخوانید :
کاریزماتیک ترین شرورهای سینما
باهوش ترین ربات های دنیای کمیک دیسی
مقایسه باکس آفیس قسمت اول و دوم آواتار
تونی استارک جهش یافته کیست؟
خرید بهترین کمیک بوک های فیزیکی ایران